Kom kijken naar de prachtige olieverfschilderijen en tekeningen van Joop Scheepmaker. De kunstenaar Joop Scheepmaker is geboren in de schilderstad Dordrecht maar woont al ruim 45 jaar in Haarlemmermeer. Hij is autodidact en schildert en tekent al zo’n 50 jaar landschappen en stadsgezichten in Nederland, Frankrijk, Italië en Griekenland. De selectie in Historisch Museum Haarlemmermeer toont de specifieke fascinatie van Joop Scheepmaker voor Haarlemmermeer die stoelt op de vroege, landelijke romantiek na de inpoldering en de ongelooflijk snelle verstedelijking tot een indrukwekkend woongebied rond de luchthaven Schiphol.

U vindt het Historisch Museum Haarlemmermeer aan Bosweg 17 in Hoofddorp aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos naast Claus Party house. Tot en met 31 oktober is het Historisch Museum open van dinsdag t/m zondag van 13 tot 17 uur. Vanaf 1 november is het museum open op woensdag en in het weekend van 13 tot 17 uur. De tentoonstelling van Joop Scheepmaker is te bezoeken tot 15 december 2021. Meer informatie over openingstijden, route en toegangskaartjes vindt u op www.haarlemmermeermuseum.nl.