Twee musea

Haarlemmermeermuseum De Cruquius heeft een tweetal vestigingen waarin zij het ontstaan van Haarlemmermeer vertellen. Onze locaties zijn het Cruquius Museum in het Cruquiusgemaal in Cruquius en het Historisch Museum in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp.
In Cruquius Museum presenteren we het verhaal van de droogmaking. Waarom moest het meer leeg, op welke manier werd dit aangepakt en wat waren de gevolgen hiervan. Maar ook wat is stoom en hoe werd daar gebruik van gemaakt tijdens de droogmaking? Het verhaal gaat verder in het Historisch Museum waar het ontstaan en de inrichting van de polder wordt gepresenteerd. Met ons overdekte openluchtmuseum krijgen de leerlingen een goed beeld van het leven in Haarlemmermeer, toen en nu.

Basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Gezamenlijk bieden beide locaties een divers aanbod aan educatieve programma’s voor de groepen 1 tot en met 8 van het Primair Onderwijs. Voor het voortgezet onderwijs is er de mogelijkheid van een rondleiding en maatschappelijke stages. 
Per programma staan de doelgroep, de kosten, de duur en het maximum aantal leerlingen vermeld.
De meeste programma’s wordt begeleid door onze museumdocenten: enthousiaste vrijwilligers die ieder hun unieke ‘touche’ aan hun verhaal leveren. Ook worden enkele programma’s begeleid door theaterdocenten van theatergezelschap Living History Kennemerland. Daarnaast is er bij sommige programma’s een voorbereiding op school noodzakelijk. Deze lesbrieven zijn online bij het programma te vinden.
Naast deze vaste educatieprogramma’s denken we graag met je mee om op maat een programma te maken dat past bij je leerlingen.

Plan je bezoek

Voor schoolgroepen is het maken van een reservering noodzakelijk. Op deze manier kunnen we een passende rondleider voor de groep selecteren en kunnen we de leerlingen het best begeleiden.

Contact

Wil je reserveren, heb je vragen of wil je een oriëntatie bezoek plannen? Neem dan gerust contact op met ons secretariaat via educatie@shmdc.nl of telefonisch via 023-52 857 04. Het secretariaat is op maandag, dinsdag en donderdag bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur.

Begeleiders

Wij vinden begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje, zijn verantwoordelijk voor hun leerlingen en hebben een actieve houding zijn bij het museumbezoek. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen. Gebruik van mobiele telefoons is niet toegestaan.

Betaalmogelijkheden

Voor het onderwijs hanteert Haarlemmermeermuseum De Cruquius speciale, gereduceerde tarieven. De programmaprijs is een bedrag per leerling dat inclusief het museumentree en het programma is.
Basisonderwijs: betalen gaat per factuur welke na afloop van het museumbezoek wordt verstuurd. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Cultuurmenu van Haarlem (Hart H) en Haarlemmermeer (C.).
Voortgezet onderwijs: betalen gaat per factuur welke na afloop van het museumbezoek wordt verstuurd. Neem voor de mogelijkheid te betalen met de cultuurkaart contact met ons op.

Onze boekingsvoorwaarden zijn hier terug te vinden: Bezoekersvoorwaarden | Haarlemmermeermuseum De Cruquius

 

Graag begroeten wij jouw groep het komende schooljaar op onze locaties!