Zonder verleden, geen heden. Laat staan een toekomst. Meer-Historie is expert waar het gaat om de kennis over en het conserveren van het erfgoed van Haarlemmermeer. Dit erfgoed omvat de architectuur, de infrastructuur, de cultuur en de natuur binnen de gemeentegrenzen. 

Meer-Historie

Magazine

Elk kwartaal informeert het magazine Meer-Historie via persoonlijke, polder- en politieke teksten over de geschiedenis en het heden van Haarlemmermeer. Voor €22,50 krijgt u vier tijdschriften en gratis toegang tot Cruquius Museum en Historisch Museum. Het magazine is los te koop voor €6,- bij Historisch Museum, Cruquius Museum, boekhandel Stevens en binnenkort ook bij Bakkerij Gorthuis.

Historisch beeld van de polder

Over Meer-Historie

Meer-Historie

Vanuit persoonlijke betrokkenheid en interesse in de historie zorgen tientallen vrijwilligers er voor dat er zorgvuldig wordt omgegaan met alles wat de polder door de tijd heen karakteriseerde. Of het nu gaat om een uniek gebruiksvoorwerp, of een typerend gebruik. Dit alles ten dienste van huidige en toekomstige generaties.

Beeld van de witte boerderij

De Witte Boerderij

Meer-Historie

De Witte Boerderij is een van de weinige monumenten uit de pioniersjaren van de polder. Ze heeft alle vernieuwingen en ontwikkelingen van Hoofddorp en Haarlemmermeer weten te doorstaan.
Elke woensdagochtend tussen 10 en 12  is de boerderij geopend voor collectiebeheer. Ook is de boerderij geschikt als vergaderlocatie of een feestelijke bijeenkomst. 

Landbouwmachines in actie

Buitenactiviteiten Meer-Historie

Meer-Historie

In de buitenactiviteiten komt de grote collectie machines en klassieke tractoren die Meer-Historie verzamelt en beheert tot leven. Het landbouwseizoen wordt gemarkeerd door demonstraties van oude landbouwmachines en technieken. Aardappelen en bieten rooien, korenmaaien, koren mennen, combinen en ploegen. Kom langs! Demonstraties zijn gratis.