Algemeen

Kan ik altijd een demonstratie van de grote machine krijgen?

De medewerkers geven graag een demonstratie van de machine. Het kan zijn dat er even gewacht moet worden met het aanzetten van de machine in verband met een geboekte groepsrondleidingen of zaalverhuur. Een enkele keer zorgt een storing in het systeem, bijvoorbeeld door blikseminslag, ervoor dat het niet mogelijk is de machine te laten bewegen. Deze storingen zijn over het algemeen in een dag verholpen.

Soms is er groot onderhoud aan de stortvloer, de "'slotgracht" van het gemaal waar het opgepompte water op gestort wordt. Het is een unieke kans om de droge stortvloer te bekijken. Dus kom vooral langs. De prachtige machine blijft altijd te bezichtigen maar kan tijdens dit onderhoud niet in beweging komen.

Zijn de twee museumlocaties makkelijk te bereiken?

Cruquius Museum ligt naast een bushalte en heeft veel parkeergelegenheid. Historisch Museum heeft ook ruime parkeergelegenheid, en ligt op 6 min lopen van de bushalte op de N201. Klik onder Praktische informatie voor meer informatie over route en bereik.

Kan ik met een groep het museum bezoeken?

Zeker, u kunt een speciale rondleiding aanvragen voor een groep, zie: rondleidingen en groepsbezoek.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws over het museum ?

Misschien wil je je aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief? Dat kan hier. Natuurlijk zijn is nieuws ook te volgen op Facebook en Twitter.

Hoe lang zijn de toegangskaarten geldig?

Toegangskaarten zijn een dag geldig en worden niet teruggenomen. 
Dit geldt voor de E-tickets die u van te voren koopt voor Cruquius Museum, en voor de kaarten die u koopt in Historisch Museum. 

Parkeren

Zijn er speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Bij Cruquius Museum is er tijdens de bouw van het Cruquiuspaviljoen geen specifieke mindervalide parkeerplaats maar wel een ruime algemene parkeerplaats. Dit in verband met bouwwerkzaamheden en wisselende inrichting van het terrein. Het museum is goed bereikbaar met een rolstoel of rollator via de straat en stoep. 

Bij Historisch Museum Haarlemmermeer kunnen mindervaliden dicht bij de entree parkeren.

Kan ik parkeren op het terrein van het museum?

Beide musea hebben ruime gratis parkeergelegenheid.

Per nacht mogen een beperkt aantal campers parkeren bij Gemaal De Cruquius voor een donatie van 10 euro. Lees meer

Zakelijk

Is het mogelijk om een ruimte te huren voor een vergadering of feest?

Er zijn diverse mogelijkheden voor zaalverhuur in Cruquius Museum, in Historisch Museum en in de Witte Boerderij. Het complete overzicht is te vinden op de Zaalverhuurpagina.

Medewerkers

Kan ik stage lopen of vrijwilligerswerk doen?

Er zijn regelmatig mogelijkheden om stage te lopen of om op vrijwillige basis in het museum aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op de Vrijwilligerspagina.